Zomerkamp F

Voor wie is Kamp F?
Kamp F is voor alle jongens en meisjes met de leeftijd van 10 t/m 13 jaar! Dit ontzettende gezellige zomerkamp zorgt gegarandeerd voor nieuwe vriendjes en vriendinnetjes, maar ook vooral voor ontzettende gave en mooie herinneringen.

Spelletjes, activiteiten, wat wordt er gedaan bij Kamp F?
Tijdens de kampweek doen we enorm veel leuke activiteiten. Denk aan bosspellen, terreinspellen, een leuke quiz, zwemmen, een avondwandeling maken in het bos of creatieve activiteiten zoals tentvlaggen maken. Omdat we in het bos kamperen, vinden wij het belangrijk zoveel mogelijk activiteiten in het bos plaats te laten vinden.

Wat is hét hoogtepunt van het kamp?
Wat we altijd snel willen roepen is ‘de Bonte Avond!’ Dit is de laatste avond van ons kampavontuur. Natuurlijk is dit een hele gezellig avond, met muziek, chips en mooie acts, maar wij vinden het ook een hoogtepunt als kinderen ontzettend enthousiast reageren op een bepaald spel. Zo is onze heksenkring elk jaar weer een hit! Spellen in het donker zijn ook favoriet, omdat dit een toffe ervaring is voor de kinderen.

Wat wordt er gegeten?
Het is altijd een uitdaging om voor alle kinderen iets op de campingtafel te zetten dat aan ieders wensen voldoet, maar we doen ons best. Natuurlijk eten we een keer pannenkoeken, BBQ’en we en roosteren we marshmallows aan het kampvuur. Ook gaan er de nodige boterhammen naar binnen tijdens een kampweek, zeker 100 hele broden! Tijdens het middag- of avondmaal wordt er vaak een keer nasi, stamppot of frietjes geserveerd. Maar wees gerust lieve ouders, we eten ook gewoon aardappelen, groenten en vlees!

Stel het weer wordt slecht, wat dan?
Ook dan is het een feestje bij kamp F! Lekker springen in de plassen of het water proberen weg te vegen bijvoorbeeld en onze eigen regenpakken maken met vuilniszakken of in onze tenten luisteren naar het tikken van de druppels op het tentdoek. Vaak proberen we ons programma door te laten gaan, maar met enkele aanpassingen. Als het langdurig regent, wordt het droog krijgen van kleding en schoeisel vaak wat lastiger. Onze gouden tip is daarom ook: geef ruim voldoende sokken en kleding mee!

Tot slot…
Na terugkomst van Kamp F heeft iedereen nieuwe vriendjes gemaakt en is het een ervaring rijker! Welk kind wil dit nou niet als bijzondere herinnering?!