Terugblik 2015

Thema: Sprookjes, maar dan anders….

Er was eens…. een hele hele hele leuke kampweek, namelijk kamp D van 1 augustus tot 8 augustus 2015. De hele week stond in het teken van sprookjes maar dan anders… en als het aan de kinderen en leiding lag, was het zeker één groot sprookje!!!! Maar dan anders…. want bij vertrek waren er opeens wel 6 roodkapjes, een gelaarsde kat met 1 laars, een vriendelijke heks met een tutu, een mannelijke heks en zelfs een prinses met roze sportschoenen.

Maar het was wel al meteen één groot feest!

Tijdens de kampweek zijn er vele spellen gedaan, zoveel mogelijk gericht op het thema. Zoals boskwartet, waarbij niet alleen de kinderen maar ook de leiding zeer actief waren. De neus van Pinoccio werd daarom wel vaak wat lang. Maar ook is er heksenkring gespeeld toen de duisternis het bos van Sint Anthonis bedekte. Heksen die met een bezemmotor kwamen kennis maken in de kring en een vieze heksensoep gingen brouwen in een echte heksenpan waar de vingertjes en tenen van de kinderen in moesten voor de smaak. Maar gelukkig waren de kinderen de heksen te slim af om alle lichtjes uit te spelen en de heksen te laten verdwijnen uit het bos. Ook spellen als voetbalcompetitie met een eigen team shirt, knutselen, levend Stratego, smokkelspel, Bitterballenspel en het Handdelsspel, waarbij stro ingeruild werd voor hout of was het nou wol? Maar vooral de waterspelen waren van de partij deze warme week, wat hadden we een mooie zomerweek en wat zijn we vaak naar het zwembad en de speeltuin geweest.

Bij de zwemplas hebben de kinderen zelfs duik- en snorkelles gehad van duikvereniging Pyranha uit Geldermalsen. Ze mochten zelf ademen met de zuurstoffles en kregen flippers en een duikbril op. De begeleiders van Pyranha hebben alle kinderen weer heelhuids op de kant gekregen. Zelfs twee leidingen waagde een poging om het water in te gaan en ook een adem zuurstof uit de fles te nemen onder water, spannend hoor!!!

In het sprookje van kamp D was er zelfs een Oehoe in Sint Anthonis die kinderen probeerde te pakken maar herkend werd door een belletje aan zijn klauw. Gelukkig hadden we hele stoere kids mee met kamp D en gingen we toch met z’n allen een wandeling maken om de Oehoe te ontdekken. Wat niet mocht ontbreken was de prins op het witte paard, die Doornroosje heeft wakker gekust waardoor zij het snoepwinkeltje met gratis snoep kon openen!!

Maar wat is er nog meer gebeurd bij kamp D?? Er zijn wel 50 paprika’s, 25 komkommers, 40 tomaten, 1,5 kilo cherry tomaatjes, 50 bananen, 175 appels, 90 broden, 72 liter melk en 16 liter chocomelk doorheen gegaan!! Er is 4x getrakteerd is op ijsjes!! Vrijdags stonden er al ouders te wachten om hun lieve kinderen op te halen! Dat er een meisje wel 4x verkering is gevraagd op het kamp!? Dat er 3 stelletjes waren binnen het leiding team?!! Dat er een jongen in totaal meer als 50x van de glijbaan af is geweest!? En dat er op een ochtend om 06.00 al heel veel kinderen wakker waren?!

Wauw, het was een sprookje om nooit meer te vergeten!!