Terugblik 2018

Zo! Wij zijn terug van een heerlijke vakantie! En niet zomaar een vakantie… lees snel verder!

 

 

 

 

 

Daar vertrok de bus, uhh, we bedoelen het vliegtuig, richting het bos van Sint Anthonis. En er waren niet alleen Betuwse kinderen die op vakantie gingen met Kamp F, ook een fransman, balinees, chinees, Mexicaan en een oostenrijker zaten aan boord. En wat is een vliegtuig nu zonder stewardess? Ook die deed haar werk goed met het uitgeven van boarding passen en het controleren van de passagiers.

 
Eenmaal geland in Sint Anthonis kon de vakantie pas echt beginnen! Of wacht, nee, eerst vond er nog even een koffer/bagage controle plaats bij de douane. Deze verliep niet bij alle kinderen soepel, er werd van alles binnen gesmokkeld, van een tray Fanta blikjes tot aan 6 zakken chips in één tas. Maar ook confetti kanonnen en verdachte bloemen slingers werden extra onderzocht.

 

 

 

 

 

Na de douane check mochten alle kinderen naar hun hotel kamer om daar hun bedje te testen!

Er was weer een top programma opgezet voor de kinderen, waarin de welbekende spellen voorkwamen als boskwartet, waterspelen, smokkelspel, levend bingo, heksenkring en cluedo. Met het spel vossenjacht werden de kinderen aan het denken gezet, waardoor ze erachter konden komen welke landinwoner waar op vakantie was geweest. En met de stoere speurtocht en de dropping konden de kinderen de omgeving van hun vakantieland wat beter leren kennen.

Dit jaar hebben we prima vakantieweer gehad, met maar één plotselinge regenbui na afloop van heksenkring. Het regende even pijpenstelen, maar gelukkig kon iedereen op het resort even opwarmen met warme chocolademelk! Overdag werden temperaturen bereikt tussen de 20 en 24 graden,  net te fris om te zwemmen, maar de speeltuin werd in ieder geval goed bezocht door onze vakantielui.

En je kent het wel, je hebt altijd wel een liedje dat je doet denken aan dat ene vakantieland. De kinderen die dit jaar op kamp mee waren hebben ook een lied wat hen altijd aan onze toffe week zal laten terug denken! Vraag hen naar het ‘alle landen van de wereld’ lied van ‘Yakko’ en ze zullen u een fantastisch lied laten horen, helemaal uit hun hoofd!

Het kampvuur deed dit jaar ook weer goed haar best en de nodige vakantie kiekjes zijn natuurlijk ook weer genomen. Zoals bij elke toerist is er een camera vol geschoten! De kinderen zijn op safari geweest met een jeep, hebben met stokjes spaghetti gegeten en hebben een echte Amerikaanse BBQ gehad.

 
De laatste avond hebben we met z’n allen een binnenlandse vlucht naar Hawaii genomen, om daar een fantastisch eindfeest te hebben op het strand, met speciale optredens, toffe muziek en heerlijke hapjes en drankjes. Iedereen was in echte Hawaii stijl, want is nou een strandfeest zonder t-shirts met palmbomen, bloemenslingers en vrolijke jurkjes!                                                                  

Helaas komt aan elke vakantie een eind, dus ook aan deze. Kinderen kregen bij hun laatste ontbijt hun paspoort terug om het land van Sint Anthonis uit te kunnen reizen, terug naar hun eigen bedje in de mooie Betuwe!