Organisatie

Hoe het allemaal begon

Er waren eens twee dominees uit de Betuwe die een stukje bos gehuurd hadden. Dit was in 1959, de dominees hadden het idee om daar te gaan kamperen met een groepje jongens. Eén van deze twee dominees was dominee Scheffer uit Erichem. Zo gezegd zo gedaan, via via kwamen de aanmeldingen binnen en dus zijn zij, op de fiets, naar het stuk bos gegaan om daar te gaan kamperen. Het beviel zo goed dat zij het jaar daarop weer gingen kamperen. En het jaar daarop weer, de groep jongelui die mee wilde gaan werd steeds groter.  

Doordat de dominee via diaconieën en ouders geld kreeg was het mogelijk om tenten te kopen en zo werd het kamperen steeds uitgebreider. Het kamperen werd zo uitgebreid dat er op een gegeven moment alle weken van de zomervakantie een groep kinderen ging kamperen. 

Dominee Scheffer is van 1959 tot 1994 voorzitter geweest van de Stichting Betuwse Jeugdkampen, waarna hij het stokje heeft overgegeven aan Mechelien Woldringh. Zij is nu de huidige voorzitter van de stichting. Inmiddels bestaan de jeugdkampen van Stichting Betuwse Jeugdkampen al meer dan 60 jaar.